Eindelijk. De Social Media Coach is live. Dat terwijl we al weken aan het werk zijn als Social Media coaches en er al heel wat mensen geholpen zijn. Het is eindelijk tijd om het officieel te maken.

We zijn er nog lang niet, maar we begonnen zo:

Het begon allemaal drie jaar geleden, toen we beide nog Communicatie Management studeerden. Een jaar of twee later, waren we flink gegroeid op Instagram en leerden we het social media spelletje beter kennen. Wat de meeste vind-ik-leuks ontvangt en wat helemaal niet aanslaat. Hoe je foto’s beter maakt en content creëert die bij jou en je boodschap past. Vooral voor ons zelf en toen nog volledig gericht op fitness, maar het was het begin.

Nu heeft de één een ‘YOU GO GIRL’ imago en de ander meerdere bedrijven om zijn social media gebouwd. Kijk maar eens hier en hier. De Social Media Coach is gebaseerd op dat. Samen werken we aan social media strategieën die ervoor zorgen dat duimen stoppen met scrollen en boodschappen op de goede manier overkomen. Hij is het commerciële brein, zij meer creatief. Samen brainstormen we dagelijks over hoe je een boodschap vertaalt in kant-en-klare content.

Waarom social media coaching?

Omdat stockfoto’s niet werken, non-stop promotionele content ergernissen veroorzaken en heel veel ondernemers en merken het nog niet onder de knie hebben.

Als content creators, was dat ook onze grootste ergernis: samenwerken met merken die het online zelf niet helemaal op een rijtje hebben. Want, wat is dan het nut van influencer marketing, als de plek waar onze volgers op landen, niet in orde is?

Wat is de coachende factor?

Met Social Media Coach combineren we onze twee grootste passies: sport én social media. Als coaches vinden wij het belangrijk om samen naar manieren te zoeken die op de lange termijn effectief zijn en volledig in het straatje van de klant passen. We zijn 24/7 bereikbaar en willen de klant zoveel mogelijk leren, we moedigen het stellen van vragen en het vragen van feedback juist aan. Geen stapeltje a4tjes vol advies en vervolgens weglopen, samen op zoek gaan naar verbeterpunten.  Als coach streef je niet alleen naar een goede voorbeeldfunctie, maar juist ook naar het resultaat van je klanten.

No expert, wel wijsneuzen, wat bedoel je?

In dit vakgebied is het heel moeilijk jezelf een expert te noemen. We krijgen er eerder jeuk van. Niet alleen zijn er dagelijks veranderingen en updates, je bent sowieso nooit uitgeleerd. Daarom blijven wij bij ons motto: no expert, wel een wijsneus. Vraag ons en wij zoeken het antwoord, als we het nog niet weten.

Wat gaat er gebeuren nu de website van Social Media Coach live staat?

Niets en heel veel tegelijkertijd. We hebben vanaf dag één niet stilgestaan en het live zetten van de website verandert daar niets aan, maar nu hebben we wel -eindelijk- een plek om alles te laten zien. En zo ook mensen buiten ons netwerk aan te spreken.

En nu?

Nu proosten we in Málaga op de website en gaan we keihard aan de slag om van deze stap een succes te maken. Zodat, als we later groot zijn…. ja dat weten we eigenlijk nog niet.

Nieuwsgierig geworden? Stuur ons een appje, vind ons op Instagram of like ons op Facebook.