Ik zeg met opzet je social media en niet je zakelijke social media. Online geloof ik namelijk niet in b2b of b2c, maar vooral in Human 2 Human. Mensen volgen mensen en geen productcatalogussen. Social media heeft heel veel veranderd en dan hebben we het vooral over transparantie. Wil je daar – als bedrijf – succesvol in zijn, dan moet je de volgende dingen vooral niet vergeten.

  1. Je boodschap

Dus niet wat je verkoopt, of hoe groot je bent, maar wat je hebt te bieden. Wat het is, waarom mensen jouw online moeten volgen, liken en reageren? Niet waarom mensen bij je moeten kopen. Dat zijn twee verschillende vragen.

  1. Achter de schermen

Met alle live en story opties, is het delen van content achter de schermen, veel makkelijker geworden. Dat betekent ook dat het nu van je verwacht wordt. Iets wat je amper uit handen kunt geven en super belangrijk. Niet alleen voor de resultaten op bijv. Instagram, maar ook voor de relatie met je online volger. Wat laat jij zien? Meer dan alleen het ideale plaatje hoop ik.

  1. Personen vs. personen

Online is iedereen een persoon. Dat betekent dat er karakter en meningen worden verwacht, maar bijvoorbeeld ook humor en eerlijkheid. Ook bij je bedrijfspagina’s. 100% commerciele pagina’s doen het niet goed. Productfoto’s vaak ook niet. Maar content die op een creatieve manier wordt ingezet en inspeelt op wat we willen zien, juist wel. Gezichten, gebeurtenissen

Heb je alles genoteerd, maar geen idee hoe je dit wil aanpakken? Het kan ook nogal vaag klinken, dat weten we, maar begin vooral bij het begin. Wat wil je vertellen? En wie volg je zelf graag? Zorg dat je dat op een rijtje hebt en vergeet vooral niet gewoon lekker jezelf te blijven.

Als je er dan nog niet uitkomt, weet je ons te vinden!