Een planning maken voor je social media content klinkt moeilijker dan het is. Vooral als je van te voren netjes aan je plan en strategie hebt gedacht. Dan is het eigenlijk een kwestie van kiezen en invullen en analyseren. Persoonlijk werken wij altijd met vierweekse planningen, maar voor de meeste bedrijven liggen een aantal dingen al vast voor het komende jaar. Je kan er dus ook voor kiezen om bijvoorbeeld een globale jaarplanning te maken voor de content en daarnaast vierweekse planning met details. Dit zijn in ieder geval 5 dingen die niet in je content planning mogen ontbreken.

  • Beurzen

Staat jouw bedrijf dit jaar op een aantal beurzen? Of ga je naar een of andere  markt en weet je dat ruim van te voren? Plan het in! Dat soort dagen leveren juist zeer transparante content op en je maakt zelfs kans om eventueel aanwezige klanten uit te nodigen voor een kennismaking!

  • Open dagen/bijeenkomsten/workshops/inhouse events

Deze verzin je ook niet een dag van te voren, dus zorg dat je  hier ruim van te voren over nadenkt. Wat voor plaatjes ga je delen? Tijdens, maar ook vooraf en zeker erna? Wat wil je dat jouw volgers erover weten? Plan het!

  • Kortingsweken

Net als de albert heijn met Route 99, kun jij ook te maken hebben met een summer sale of iets vergelijkbaars. Als je de 70-10-20 wijze hanteert, hoe zet je dit dan in? Hoe zorg je ervoor dat tijdens deze kortingsmomenten niet alles een grote discount lijkt? Door te planning natuurlijk en creatieve momenten te gebruiken om content te verzinnen die de boel versterkt zonder te overdrijven.

content planning

  • Feestdagen

Feestdagen zijn heel makkelijk: ze bestaan en zijn al voor je ingepland. Je hoeft er niet eens over na te denken, want de thema’s bestaan al. Je moet alleen weten wat je wilt delen en hoe je die content ‘eigen’ maakt.

  • Het antwoord op veelgestelde vragen

De beste vorm van content is de content waarmee je volgers/klanten helpt. Dat begint al online en niet pas als ze iets hebben afgenomen. Antwoord geven op veelgestelde vragen zorgt voor een band tussen jou en hen en je kan zo je expertise claimen.

Content planning

Werk jij met een planning of bekijk je per dag wat je plaatst op social media? Maak je gebruik van tools om je hierbij te ondersteunen?   Wij zijn heel benieuwd!