Een blijvende strategie voor sociale media is een steeds belangrijker. De social media strategie bepaalt hoe je bedrijf sociale media moet inzetten om de doelstellingen te bereiken. Dit gaat over welke platforms je gaat gebruiken, de meetbare doelstellingen en nog veel meer. Dat sociale media snel verandert weten we ondertussen allemaal en dat is minder interessant dan het hebben van een stevige basis. Maar deze zes to do’s zorgen ervoor dat je social media kanalen on point én up to date zijn!

  1. Voeg een Messenger-chatbot toe aan je Facebookpagina

1 op 1 contact wordt altijd gewaardeerd. Zie je Facebookpagina als een service winkel. Klanten en volgers komen er voornamelijk voor informatie. Een Messenger-chatbot kan dan een simpele én geweldige manier zijn om op individueel niveau contact te houden met dat publiek. Je kunt de berichten die je verzendt zelfs personaliseren voor mensen die zich hebben aangemeld om inhoud van je te ontvangen, hen attenderen op speciale aanbiedingen of nieuwe inhoud op de site. Chatbots kunnen zo je klantenservice ook veel eenvoudiger en sneller maken. 24 uur per dag beschikbaar zijn helpt bij het opbouwen van je klant relaties.

Let wel op dat je je chatbot zo volledig mogelijk maakt en van veelgevraagde opties de juiste antwoorden opslaat. Zorg ervoor dat je een moment per dag even de gesprekken checkt op juiste antwoorden en/of openstaande vragen.

  1. Voeg een video omslag toe aan je Facebookpagina

Facebook ziet Youtube als concurrent en ze zijn hard op weg om het nummer 1 platform te worden om video’s te bekijken. Tegenwoordig kun je zelfs video gebruiken als omslag op jouw Facebookpagina. Een goed voorbeeld is die van National Geographic.

De omslagfoto/video van je Facebookpagina is een van de eerste dingen die (nieuwe) bezoekers te zien krijgen. Daarom is het belangrijk om dit zo goed mogelijk te doen, en een (goede) video omslagafbeelding is precies de manier om impact te hebben op de (nieuwe) bezoekers.

Processed with VSCO with hb1 preset

  1. Gebruik meer video op platforms – vooral live video

Videocontent is HOT. Video-inhoud is tegenwoordig zo belangrijk, vooral omdat video’s automatisch worden afgespeeld in de Facebook News Feed. Je hebt ook de mogelijkheid om live te gaan op Facebook én Instagram. Probeer na te denken over manieren waarop je dit in je voordeel kunt gaan gebruiken en zo interessante, maar ook geweldige content voor je volgers kunt maken. Bovendien voorspellen experts dat videocontent in populariteit zal blijven groeien, plus de algoritmes gaan er lekker op. Het is dus zeker de moeite waard om wat tijd en moeite te investeren.

  1. Investeer in betaalde advertenties

Nu Facebook zijn algoritme voortdurend verandert en je op Instagram ook steeds beter je best moet doen, wordt het organische bereik op alle platforms steeds lager. Hoewel je er altijd eerst voor moet zorgen dat je content van hoge kwaliteit is en dat je waardevolle inhoud deelt, kan zelfs een kleine investering in een advertentiecampagne enorme voordelen opleveren. Facebook marketing biedt je de mogelijkheid om de juiste mensen te bereiken, (website)bezoekers terug te halen én bereik te pakken waar je dat wilt.

  1. Gebruik Stories

Dit alleen maar groter: meer dan 300 miljoen mensen gebruiken nu elke maand Instagram Stories en Facebook blijft Facebook-stories pushen. Ik denk dat ze dat blijven doen, tot we ze ook daar gebruiken. Stories zijn een geweldige manier om je publiek in realtime te bereiken en vanwege de directheid van stories hoef je niet per se hoogwaardige content te produceren, zoals je normaal zou doen op je profiel. In plaats daarvan kun je het gebruiken als een informele(re) manier om een kijkje te nemen achter de schermen van je bedrijf of de tool inzetten op een andere manier.

Ga los met de verschillende opties: lenzen, filters, gifjes en polls. Onderzoek toont aan dat dit soort inhoud (dat slechts 24 uur duurt voordat het wordt verwijderd) erg populair is bij jongere millennials en Generation Z. Het wordt ook als authentieker beschouwd dan advertenties of andere inhoud.

  1. Hergebruik je content en herhaal je boodschap

Als je een live video over een onderwerp hebt gemaakt, zet deze om van geluidsopname naar geschreven tekst. Zo heb je dan ook een blog over het onderwerp. Neem quotes uit de video en maak voeg ze toe in quote plaatjes, om ze zo weer te delen op sociale media, of voeg video’s samen van je Instagram Stories en plaats de verzameling op je Facebook-pagina of YouTube account. Dit is niet alleen een slimme manier om meer te halen uit één stuk content, het zorgt er ook voor dat je boodschap overkomt.

Nogmaals, het draait om jou/je bedrijf en jouw verhaal. Dus zorg dat je weet waar je kernwaarden om gaan, wat je boodschap is en wie je wilt zijn online. Hou je daarnaast bezig met creatieve content waarbij je ook gebruik maakt van de nieuwe opties. Dat werkt namelijk niet alleen om je bereik te vergroten. Het biedt je ook de mogelijkheid om je boodschap op verschillende manieren bij zoveel mogelijk mensen terecht te laten komen.

Ben je benieuwd wat wij denken dat de ideale sociale media strategie? Stuur ons gerust een berichtje op Instagram.