Een flinke voorbereiding ging aan deze relatief kleine workshop vooraf. Normaal gesproken doen we dit namelijk een-op-een met de klant en vaak via Skype. Dan is voor een onbekende groep staan toch ff wat anders, maar juist extra leuk en meteen voor ons de kans om meerdere ondernemers te leren kennen.

Eigenlijk was het Sabine die de boel op gang bracht. Bij ons was het idee er namelijk al tijden, maar we planden onszelf vooral vol met opdrachten en het opbouwen van het bedrijf. Sabine kreeg vragen over de manier waarop zij bij Meneer de Boer de social media zo succesvol maakten en zo kwam ze bij ons terecht. Even wat achtergrond informatie: Meneer de Boer is mijn (Ingèr) favoriete lunch spot van Eindhoven en het liefst zit ik er elke week. Ze weten m’n favoriete gerecht en het voelt er als thuis. Dat maakte deze workshop extra speciaal natuurlijk!

De deelnemers

Eindhovense ondernemers was onze insteek. We rekenden op veel horeca mensen, maar kregen enorm veel verschillende aanvragen. Sommigen met al wat ervaring, die op zoek waren naar verbeterpunten en extra tips en anderen die juist goed wilden beginnen. De workshop werd een interactieve sessie waarin we aan de slag gingen met de basics van Facebook en Instagram, maar ook met onze manier van een social media strategie ontwikkelen. Door de heerlijke koffie bleven ze wakker, want het was redelijk veel en natuurlijk een maandagavond.

Het allerleukste vond ik de manier waarop de deelnemers elkaar ontvingen en direct verder wilden helpen. Er ontstond een soort netwerkborrel die aangevuld werd met nieuwe ideeën en nieuwe kennis over hun eigen social media platformen. Beter kan het niet, als je het mij vraagt.

workshop

Inhoudelijk 

Voor de workshop hebben we natuurlijk alle deelnemers op social media gescreend. We wilden namelijk inspelen op de intenties en kijken waar we ons op wilden focussen, naast de basic dingen natuurlijk. Sommigen dingen zijn vanzelfsprekend voor ons, maar wilden we toch benadrukken. Zoals het gebruik maken van zelfgemaakte content vs. stockfoto’s en het hebben van een persoonlijke profielfoto. Op zowel Facebook als op Instagram. En wat is zakelijk zijn, eigenlijk? Je hebt namelijk maar enkele secondes om mensen te overtuigen van je leukheid.

Onze eigen maniertjes zijn misschien nog wel belangrijker. Dingen die we hebben geleerd als bloggers/Instagrammers en zo kunnen toepassen op de accounts van onze klanten. Wat wij hebben geleerd over wat werkt en wat niet werkt en waarom wij niet in één succesformule geloven, maar in een overkoepelende strategie. En juist waarom aandacht besteden aan die strategie zo belangrijk is.

De volgende keer

Kijk, er zijn altijd verbeterpunten, vooral na een eerste keer. Ik had wellicht wat langzamer kunnen praten en de spierpijn van de Dam tot Damloop beter moeten negeren, maar al met al zijn we echt heel tevreden. Deze workshop biedt de juiste handvatten voor mensen met motivatie en geeft ook antwoord op de gerichte vragen. Ook inspiratie is een grote factor, want wij willen dat je dit leuk vind. Social media is geen moetje, het is iets waarmee je jouw passie/verhaal kunt delen met de rest van de wereld en als je slim bent met de juiste volgers.

We hebben al flink wat aanvragen ontvangen voor een volgende workshop en we kunnen je ervan verzekeren dat we daar al mee bezig zijn. Met verschillende workshops, als we heel eerlijk zijn. Blijf ons volgen voor de volgende, want die komt waarschijnlijk sneller dan je denkt!