Vorige week Instagram nog even een knaller van een update: namelijk de nieuwe highlight functie die mede mogelijk wordt gemaakt door het archief. Als je het mij vraagt zijn deze twee veranderingen groots en harstikke welkom! Sterker nog: ik noem het december cadeaus, want dit maakt Instagram nóg leuker. Maar wat is het precies en wat kun jij ermee doen?

Je nieuwe Story archief

Na de 24 uur zullen je stories vanaf nu automatisch worden opgeslagen in je archief. Dit maakt het onthouden van die leuke herinneren gemakkelijker, evenals het downloaden van oude stories of het verzenden via direct messenger. Óf je kiest ervoor om er een (of enkele) van te highlighten.

Highlights

Vanaf nu is je bio anders, onder je tekst is namelijk ruimte gemaakt om je stories te highlighten. Je kunt zoveel stories highlighten als je wil en nog mooier: je kan ze onderverdelen in categorieën. Echt I-de-aal! Dit betekent dat je vanaf nu dus nog gemakkelijker onderscheid maken tussen onderwerpen, je van je creatieve kant kunt laten zien en de onderdelen van je bedrijf (of persoonlijkheid) kunt showcasen. Je kunt vaste onderwerpen een vaste plek geven in je profiel.

Als winkel kun je highlights bijvoorbeeld gebruiken om standaard nieuwe collecties te weergeven en in een andere highlight de meest verkochte items te showen of een collectie speciaal voor de feestdagen te laten zien. Als adviesbureau kun je hier bepaalde onderwerpen van elkaar scheiden of vaste rubrieken in je blog ook op Instagram weergeven. Wat ons betreft is dit een héle goede zet van Instagram!

Belangrijk: voor nieuwe/nog niet volgers heeft dit ook gevolgen: je bio is onderdeel van je eerste indruk, die nieuwe vastgezette stories dus vanaf nu ook.

Instagram Highlight

Wat wij ermee gaan doen?

Deze optie maakt het voor ons ook makkelijker om nieuwe workshops aan te kondigen en trends te onderscheiden van persoonlijke ontwikkelingen. Dat is dan ook precies ons plan: meer overzicht in de chaos/drukte! Of heb jij een beter idee?

Instagram Story

Qua cijfers heeft Instagram afgelopen jaar gewonnen van Snapchat en de voorspellingen zijn duidelijk: deze manier van communiceren wordt steeds belangrijker in het social media spelletje.

Hoe zet jij Instagram Story in?