Ingèr: Hé Mark, Social media, wat is dat nu voor jou?

Mark: Het begon vooral met Instagram, daar had ik snel veel volgers. Eerst vooral veel op fitness gefocust en dat volgers reageerden op de info die ik deelden. Nu is het mijn verzamelplek om te laten zien wat ik allemaal doe. Het is mijn manier om mijn verhaal te doen. Ook om mensen te bereiken en te activeren om te doen wat ze willen doen. En nu is het mijn fulltime baan.

Ingèr: Grappig, want ik was eigenlijk eerst heel actief op Twitter en daarvoor natuurlijk op Facebook, maar op Twitter kreeg ik snel reacties. Oneliners die aansloegen ofzo. Ik herinner me een hit over de oksel van mijn elleboog en daar de spierpijn in. Anyway, toen kwam natuurlijk Instagram en dat werd een poëziealbum van feestjes, vriendinnen en vakanties. Twitter sloeg ik steeds vaker over en na m’n afstuderen wilde ik het helemaal anders doen. Ik wilde mijn ding delen. Van het een kwam het ander en inderdaad: nu is het een plek om je missie te delen.

Ingèr: En toen besloten we samen anderen hiermee te willen helpen, kun jij je nog herinneren hoe dat eerste idee ging?

Mark: We zagen dat het bij velen anders en beter kon. Soms uit frustratie, soms uit enthousiasme, vaak door samenwerkingen met partners in de fitness branche. En toen zagen we daar kansen, vooral omdat de coachende manier heel anders is dan hoe je het op school, in de vorm van Communicatie bureaus, geleerd krijgt.

Ingèr: mee eens. Dat was het ook juist, wat ons echt enthousiast maakten, een soort online coaching bedrijf voor social media. En here we are.

Wat zijn jouw plannen voor je eigen social media eigenlijk, mark?

Mark: Mijn plannen voor deze zomer zijn eigenlijk om hele gave lifestyle content te maken. Ik ga een maand lang reizen door Europa voor een opdracht en dat ga ik allemaal vastleggen. Ik wil zo ook laten zien dat je kan werken, successen kan boeken én kan reizen en beleven.

Ingèr: Wist ik natuurlijk al, maar wat wil je dan uitstralen online? Wat is je doel?

Mark: Wat een vragen op maandagochtend. Wat wil ik uitstralen? Ik wil eigenlijk gewoon laten zien wat ik doe als jonge ondernemer. Iemand die iets probeert en waar je zelf toe in staat bent. Zegt dit met sarcastisch accent: “Wat je zelf allemaal kan, als je erin gelooft.”

Ingèr: Klinkt goed hoor, bijna Disney. Ook wel een klein beetje vergelijkbaar met mijn plannen en doelen. Ik wil namelijk met mijn ‘you go girl’ boodschappen anderen enthousiast maken om hun best te doen en voor zichzelf te kiezen. Op wat voor manier dan ook, dus niet per se om zelfstandig te worden, maar de kleine keuzes. Ik wil laten zien dat doelen leuk zijn, maar dat het altijd met vallen en opstaan gaat.

Mark: Wat is volgens jou, het leukste aan social media als baan hebben?

Ingèr: Ik denk, dat het altijd en overal kan en ik vind het ook bijzonder dat ik een boodschap mag delen die gewaardeerd wordt door redelijk wat mensen. Voor mij als een paar maanden oude ondernemer, komt daar ook de vrijheid als voordeel aan. Toen ik nog een baan had, was jij al ondernemer en ik merkte dat ik ook steeds meer die kant op neigde, alleen deed ik het er allemaal naast. Die vrijheid qua tijd is wat mij betreft het beste wat me is overkomen. Ik haal er nu zoveel voldoening uit. En jij, want jij bent nu al meer dan een jaar ondernemer, met meerdere bedrijven. Wat is het leukste volgens jou?

Mark: Ook wel de vrijheid en het feit dat je altijd en overal ter wereld (tenminste waar er wifi is) kan werken. Zo kan ik deze onwijs gave opdracht om te reizen in augustus combineren met mijn andere activiteiten en zie ik ook nog eens wat!

Ingèr: Ik heb onwijs veel #yougogirldingen plannen, maar die staan nog redelijk in de kinderschoenen. Wat is het leukste project voor jou nu?

Mark: je raad het al: augustus wordt bijzonder, maar als ik kijk naar wat ik dagelijks mag doen en dat zou vergelijken met andere leeftijdsgenoten, mag ik sowieso al in mijn handjes klappen. Hard werken is in ieder geval erg leuk!

Volg ons op Instagram  voor dagelijks verslag over onze activiteiten, dromen en doelen: 

@Markwesthovens

@Ingervierhout

@desocialmediacoach