Een vraag die wij heel vaak krijgen. En om heel kort te zijn: of je een grote onderneming bent met meerdere gezichten of een eenmanszaak bent, personal branding is geen overbodige luxe meer.

Als je het mij vraagt zijn twee ontwikkelingen hier verantwoordelijk voor, aangezien we social media allang niet meer als iets nieuws zien. Thank god voor dat btw.

Zo doorzichtig als Coolblue

De eerste belangrijke ontwikkeling die ik bedoel is dat we tegenwoordig transparantie verwachten. En ik zeg niet dat Coolblue daar verantwoordelijk voor is, maar ze hebben er wel heel goed op ingespeeld. Aangezien we sneller kunnen ‘marketingen’, hoeven we ook minder lang na te denken over de marketing. Wat het eigenlijk makkelijker maakt. En dat maakte de overstap, van merken die onbereikbaar leken, naar merken die non-stop overal te vinden, zijn natuurlijk hartstikke logisch.

personal braning

Oké, we werden dus eerlijk. Laten nu zien wie we zijn en wat we achter de schermen allemaal doen om dat product of dienst aan te kunnen doen. Then what?

Hele normale personal branding

Er gebeurde nog iets… Naast de celebs en grote directeuren, werden opeens compleet identificeerbare mensen big personal brands. Mensen zoals jij en ik, lieten zien hoe leuk het is om het leven online te delen en sommigen werden daarbij echt heel groot. De een bouwde een bedrijf eromheen en bij de ander bloeide het al bestaande bedrijf juist op. Dus. Mijn conclusie is wellicht wat oppervlakkig, misschien redelijk zwart wit of zelfs te simpel, maar personen werden dus belangrijker dan het product of de dienst.

personal branding

Wat ik bedoel?

In plaats van privé en zakelijk gescheiden te houden, is de combi juist goud waard. Alleen moeten we jou daar nog van overtuigen en dat probeer ik nu. Als ondernemer kun je er voor kiezen om persoonlijker te doen op je zakelijke pagina, maar je kunt ook je persoonlijke profiel inzetten om de boel te versterken. Je (online) zelf een rol geven in de overkoepelende strategie.

Hoe wij dat graag voor ons zien, vertel ik je in het volgende personal branding artikel.