We krijgen dagelijks de vraag over content creatie en hoe je dat voor elkaar krijgt. Laten we beginnen bij het begin: maak er een prioriteit van. Plan het in en zorg dat je er voor gaat zitten. En dan? Dat lees je hieronder:

  1. Interview vorm

Iemand stelt de vragen en jij geeft antwoorden. Zowel de vragen als de antwoorden zijn content. Je kunt de vragen zelf aan je publiek stellen en hun laten beantwoorden, of raden in een poll. Of je deelt de antwoorden.

  1. Veelgestelde vragen als bron gebruiken

En dan kun je kiezen. Of je maakt er een vaste rubriek van en deelt wekelijks het antwoord op een van deze vragen. Of je geeft antwoorden en schrijft er ook gewone posts over. De onderwerpen worden dan thema’s en laat je regelmatig, op verschillende manieren terugkomen.

  1. Je huidige situatie doorspreken

Als je niet gewend bent om over jezelf te praten, is persoonlijke content creëren bijna eng te noemen. Althans dat horen wij vaak. Maar je kunt heel simpel beginnen. Vertellen waar je NU mee bezig bent. Hoe je week eruitziet. Of je dag. Of je ochtendritueel. Doe een ‘day in the life en neem je volgers mee gedurende dag.

  1. Highlights uitlichten

“Instagram is all about the highlights” is zo’n veelgebruikte quote die negatief klinkt. Maar we vieren graag, dus daar horen highlights bij. Wat zijn jouw highlights komende maand? En wat komt daarbij kijken? Lanceer je je gastcolumn? Voor wie? Waar? Of organiseer je een webinar? Waarom is dat een highlight? Ga je voor het eerst iets uitproberen?

  1. Oldskool brainstormen

Wij werken altijd met een strategisch plan als achtergrond. Daar bepalen we richtingen en rubrieken. Dat plan is ALTIJD een back up als je ideeën nodig hebt. Ga terug naar de basis. Waarom wil je online content delen? Voor wie deel je het? Wat zijn hun problemen/obstakels? Waar kun jij hen bij helpen? Maar ook wie wil jij zijn? Wat voor kanaal wil je zijn?

Benieuwd of we jou kunnen helpen met duimstoppende content? Vast wel. Maar dan is het handig als je even mailt naar info@desocialmediacoach.com.